Parkway Drive live? Koncertní a ohňová jistota (report)

V pondělí Forum Karlín vzplálo. V rámci Reverence tour sem zavítali surfaři z Byron Bay – Parkway Drive s mohutným supportem v podobě Thy Art is Murder a Killswitch Engage. Už pár hodin před otevřením se zde hromadila fronta lidí, kteří chtěli vidět ohně, show a hejbat se.

Thy Art Is Murder otevřeli večer přesně na čas a rozhodně šlo vidět, že jejich půlhodinu nemíní prospat.

Zahráli jak Puppet Mastera z posledního alba, tak i Purest strain of hate, který je už přes pět let venku. Crowd se bavil od první minuty a už od první kapely šlo vidět jak crowdsurfery, tak wall of death. Kapela skvěle funguje a na projevu směrem ven je to vidět.  Dav se šíleně bavil a my s ním. TAIM jsou rozhodně králové deathcoru a pokud se nevymění zpěvák tak si nemyslím, že pomyslný trůn opustí.

Killswitch Engage jsem si poslechl poprvé naživo a nejspíš i naposledy. I když se kapela snažila, nedokázala mě zaujmout, ovšem mně podobných lidí nebylo mnoho.  Přes zástupy lidí v davu jsem viděl, že pit fungoval a lidi se bavili. To je hlavní. Spousta lidí zpívala a šlo vidět, že i druhý support má svý fanoušky.

Parkway Drive jsou jedním slovem fenomén.

Současný tahoun žánru. Ano, už vyrostli z metalcoru prvních alb. I díky tomu vyprodávají čím dál větší haly. Ohnivá show, charismatický frontman, skvělý muzikanti a to vše dohromady tvoří jednu z hlavních kapel současnosti. Už jen nástup s pochodní a průvodcem byl úchvatný. Setlist byl vyváženej a těch pár starších songů v setu dav vždy příjemně oživilo.

Oproti minulému setu u nás přidali ohně i do boční konstrukce a ke zvukaři, který byl uprostřed sálu. Rozhodně to nebylo na škodu. Chlapce na podiu doplnilo smyčcové kvarteto na dvě písničky uprostřed setu a to na Writing on wall a Shadow Boxing.  Závěr v podání Colour of leaving s Winstonem na stupínku u zvukaře pouze v doprovodu smyčce? Romantika jako na Titanicu..

Při přídavku bylo na podiu ještě víc dusno i díky tomu, že se Winston odhalil a ukázal svaly. Většina přítomných slečen z toho šla do kolen. Já to chápu z praktickýho hlediska – na to, jak daleko jsme stáli od podia, vedro nám bylo neskutečný. Na podiu muselo být solidní peklo. Pokud budou růst Parkway tímhle tempem, obávám se, že při příští zastávce bude i Karlín malý.

Za sebe večer hodnotím 8/10. Ty dva bodíky, co chybí, jsou pouze díky tomu, že mě nebavili Killswitch. Jinak to bylo ohromný!

Report: Navrc, Foto: Lucie Bernatíková

klubovna logo banner

13. 2. 2013 – v toto na oko banální datum vzniklo něco, co z původního skromného a ne úplně sebevědomého článku přerostlo v nynější podobu. Právě v tento den totiž světlo světa poprvé spatřila Klubovna. Z původně hudebně publicistické rubriky na jednom z webzinů vznikl samostatně soběstačný projekt, který se však snaží navázat na původní ideu. Nedělat ze svých fanoušků pouhé bezduché konzumenty, ale aktivní součást celého mimořádně interaktivního projektu.

Sleduj nás na:

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 2 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.