Ztělesnění rock and rollu – Miles Kane přiveze do Rock Café svou One Man Band show!

Druhý příchod bratrů Gallagherových v moderním kabátku. Tak přesně tím je Miles Kane, který se už 8. listopadu 2024 zastaví v Rock Café, které pod jeho taktovkou zajisté dostojí svému názvu. Po zážitku z letošního Rock for People totiž víme, že nás čeká nezapomenutelně rozohněná show plná nefalšovaného syrového rock and rollu.

Anglický zpěvák a songwriter se proslavil především působením v kapele The Last Shadow Puppets, kde vystupoval po boku Alexe Turnera z kapely Arctic Monkeys. Ač byla chemie této dvojice (která odehrála třeba festival Glastonbury) nezaměnitelná, sólová tvorba umožnila Milesovi vystoupit z pomyslné bubliny a předvést, že nemusí stát ve stínu frontmana jedné z nejstreamovanějších kapel současnosti. One Man Band je ztělesněním drzého rokenrolu, upřímných lyrics a Milesovy nespoutané, přesto nesmírně sympatické osobnosti. Že je deska kvalitního rázu ukazují i hodnocení hudebních kritiků, které se pohybují v maximech hvězd. „One Man Band je zatím Milesova nejvíce autentická deska, navíc až nakažlivě divoká,“ napsal magazín NME.

Tuhle divočinu už jsme měli možnost vyzkoušet na hlavním pódiu festivalu Rock for People 2024, kde Miles s kapelou předvedl (minimálně pro mě) jednu z nejvíce zapamatovatelných shows. Typická rockstar image, doprovodný kytarista, který jako by Oasis z oka (nebo kapely) vypadl… Kdo má rád osmdesátkový a devadesátkový rock obohacený o moderní prvky, neměl by na téhle show chybět. Kdy se totiž poštěstí vidět hvězdu takových rozměrů, která má za sebou účast na největších světových festivalech, v tak intimních prostorách?

klubovna logo banner

13. 2. 2013 – v toto na oko banální datum vzniklo něco, co z původního skromného a ne úplně sebevědomého článku přerostlo v nynější podobu. Právě v tento den totiž světlo světa poprvé spatřila Klubovna. Z původně hudebně publicistické rubriky na jednom z webzinů vznikl samostatně soběstačný projekt, který se však snaží navázat na původní ideu. Nedělat ze svých fanoušků pouhé bezduché konzumenty, ale aktivní součást celého mimořádně interaktivního projektu.

Sleduj nás na: