Bob Dylan se vrací do Prahy! V O2 universu ovládne tři říjnové večery

Už za měsíc se do České republiky vrátí Bob Dylan! V Praze zahájí evropskou část letošního pokračování svého Rough and Rowdy Ways World Wide Tour. Tvorba hudební legendy zazní v O2 universu během tří večerů – 4., 5. a 6. října 2024.

Dylan se v Praze naposledy představil před pěti lety sérií tří koncertů v Lucerně a od té doby rozhodně nepolevuje. Nadále koncertuje po celém světě a pravidelně vydává živé nahrávky z koncertů pořízené v 60. až 70. letech minulého století. Nejnovějším přírůstkem bude 20. září 2024 kolekce dříve nevydaných nahrávek z roku 1974.

Název turné Rough and Rowdy Ways odkazuje k Dylanovu albu vydanému v roce 2020, a přestože jsou jeho vystoupení pověstná nepředvídatelností a charakteristická častými proměnami aranží, které ztěžují rozpoznat i jinak známé hity, aktuální turné probíhající již od roku 2021 by údajně mělo mít konzistnější podobu sestávající zejména ze skladeb alba, po kterém je pojmenováno. Letos si to konečně ověří i české publikum, přesto by posluchači měli být připraveni na cokoliv – přece jen je Praha teprve první zastávkou letošní evropské části turné.

Koncert bude navíc specifický tím, že zážitek nebudou rušit žádné mobily, které by mohly odvádět pozornost. Návštěvníci musí svá zařízení po příchodu uložit do speciálních pouzder, což slibuje dostatečný prostor pro ponoření se do jedinečného projevu rockového básníka, který za své texty obdržel mimo jiné i Nobelovu cenu za literaturu.

CENA VSTUPENEK OD 2690,- Kč
VSTUPENKY V PRODEJI V SÍTÍCH TICKETMASTER A TICKETPORTAL

A pokud byste chtěli více poznat šedesátkové začátky Boba Dylana, těšte se na nový film Jamese Mangolda A Complete Unknown, ve kterém má hlavní roli Timothée Chalamet!

Gramatická zachránkyně, kterou do našich medvědích spár přivedla Min. Vždy připravená a spolehlivá Anett je velkou milovnicí punk rocku. Často nás zásobuje včasně zachycenými informacemi, které pro vás poté s rychlostí blesku (a po jejím nutném korektorském zásahu) nahazujeme na naše sociální sítě.

klubovna logo banner

13. 2. 2013 – v toto na oko banální datum vzniklo něco, co z původního skromného a ne úplně sebevědomého článku přerostlo v nynější podobu. Právě v tento den totiž světlo světa poprvé spatřila Klubovna. Z původně hudebně publicistické rubriky na jednom z webzinů vznikl samostatně soběstačný projekt, který se však snaží navázat na původní ideu. Nedělat ze svých fanoušků pouhé bezduché konzumenty, ale aktivní součást celého mimořádně interaktivního projektu.

Sleduj nás na: